Nicola May - de regenboog naar Ferry Lane

Gepubliceerd op 5 juli 2022 om 18:09

Waar gaat het boek over?

 

In 'De regenboog naar Ferry Lane', het laatste deel van de Ferry Lane-serie van Nicola May, wordt de 39-jarige kunstenares Glanna door de liefde getroffen. En hard ook. Als ze de mysterieuze en fascinerende Isaac Benson ontmoet, vergeet ze spontaan haar gebroken hart en haar single status. Glanna runt de Hartmouth Gallery en organiseert een tekencursus waarbij naaktmodellen betrokken zijn, wat leidt tot de nodige roddels. Dan begint ze een serie kleurrijke berichten te ontvangen, afzender onbekend. Waar leidt deze regenboog toe?

 

Wat vond ik ervan?

 

Eindelijk is het derde en laatste deel van Ferry Lane verschenen, de regenboog naar Ferry Lane. Een boek waar ik al sinds het lezen van het tweede deel, onder de sterrenhemel van Ferry Lane heel erg naar uit gekeken heb. Ik heb zo genoten van de eerdere delen en ik kon dus ook niet wachten om te mogen beginnen in het laatste deel.

 

"Ze daagt hem uit. Op een zekere manier deed ze hem aan een volbloed renpaard denken - elegant en erg mooi, Maar tegelijkertijd in staat om hem elk moment van haar rug te gooien"

 

Hoewel ik door de eerste twee delen zo doorheen vloog had ik met de regenboog naar Ferry Lane toch iets meer moeite om echt in het verhaal te komen. Het pakte mij niet meteen en kon het met moeite oppakken dit kwam mede door de vele personages waardoor ik zo in de war raakte en het niet meer snapte en voelde ik niet echt een klik met Glanna. Gelukkig werd het na een aantal hoofdstukken verder wel beter en zat ik ook lekker in het verhaal en wist ik weer precies wie iedereen was maar de klik met Glanna bleef uit helaas.

 

"Kunst is een leugen die ons de waarheid doet begrijpen"

 

Net als de andere delen is de schrijfstijl weer heel fijn en leest het lekker weg, hoewel ik in het begin wat moeite had ging het daarna heel vlot en was die ook binnen no-time uit en genoot ik weer als vanouds van de ferry lane serie. Het is zo jammer dat dit het laatste deel is, ik hoop dat Nicola zich nog gaat bedenken en toch nog verder gaat met deze serie, er zijn genoeg personages in Ferry Lane om mooie verhalen over te maken.

 

Hoeveel sterren geef ik dit boek?

★★★

 

Wil je de regenboog naar Ferry Lane ook graag lezen?
De regenboog naar Ferry Lane van Nicola May is verkrijgbaar in alle (online) boekhandels als paperback, luisterboek en ebook.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.