Marijke Verhoeven - De regels van het spel / Lotta

Gepubliceerd op 5 juli 2022 om 22:36

Waar gaat het boek over?

 

Drie vrouwen, drie verhalen, één ABBA-concert. Volgen zij het ritme van hun hart? Sinds kunstenares Lotta haar geliefde verloor bij een verkeersongeval, leeft ze teruggetrokken in haar appartement in het Deense Aarhus. Als ze wordt gevraagd om voor de veiling bij het ABBA-benefietconcert een portret te maken van de bekende Zweedse popgroep, beseft Lotta dat dit haar doorbraak in de kunstwereld kan betekenen. Dan komt Lotta erachter wie haar heeft voorgedragen en weet ze niet of ze de opdracht nog wel wil doen...

 

Wat vond ik ervan?

 

🎶"There was something in the air that night
The stars were bright, Fernando
They were shining there for you and me
For liberty, Fernando" 🎶

 

Het tweede deel van de regels van het spel gaat over Lotta, we leerde haar al een beetje kennen in Tess maar nu staat ze zelf de hoofdrol te spelen in haar eigen verhaal! Het verhaal is in de zelfde tijdlijn als Tess dus de voorbereidingen van het benefietconcert zien we nu vanuit Lotta.

 

"Je bent veel te bescheiden en ik ben gewoon een trotse moeder. Een er maar aan, als je straks in Tokio exposeert"

 

Ik heb weer enorm genoten van dit deel. Lotta, die de grote en uitdagende opdracht krijgt om een ABBA schilderij te maken voor de veiling en daarnaast op de kat, Fernando, van de buurvrouw moet passen. Niet alles verloopt even vlekkeloos en zonder problemen.

 

"Hoe was het om altijd zo boos te zijn op de wereld? Misschien was het wel gemakkelijker dan verdriet te hebben ik kon het eens proberen"

 

Het leest weer heerlijk weg, met een lach en een traan. Lotta heeft mijn hart gesloten en ben benieuwd of Mia dat ook gaat doen, na het lezen van Tess ben ik vooral heel nieuwsgierig geworden naar haar.

 

 

Hoeveel sterren geef ik dit boek?

★★★

 

Wil je de regels van het spel - Lotta ook graag lezen?
Lotta van Marijke Verhoeven is verkrijgbaar in alle online boekhandels als ebook.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb