Anja Janssen - Introweek

Gepubliceerd op 19 februari 2022 om 09:57

BLOGBOM

Waar gaat het boek over?

 

'Introweek' van Anja Janssen is een heerlijke college romcom over de introweek in Tilburg.

Kit gaat in ‘Introweek’ van Anja Janssen studeren in Tilburg, waar ze nog niks en niemand kent. Tijdens de introductieweek ontmoet ze Tim, een eindejaars. Tim is gespierd, knap en superirritant. Elke keer als ze elkaar ontmoeten, kraamt Kit onzin of maakt ze zichzelf compleet belachelijk. Tim likt de wonden van een verbroken relatie. Hij moet tijdens de introweek met zijn ex samenwerken om de nieuwe studenten een onvergetelijke tijd te bezorgen. De enige afleiding is Kit, een groentje, die het steeds weer voor elkaar krijgt om zich in de nesten te werken. Om zijn ex terug te krijgen, smeedt hij met Kit een plannetje om zich voor te doen als stel, maar hoe langer ze dit toneelstukje opvoeren, des te meer hij voor haar gaat voelen.

 

Anja Janssen schreef als Oli Veyn verschillende feelgood- en fantasyverhalen. ‘Introweek’ is haar debuut onder haar eigen naam.

 

Wat vond ik ervan?

 

Ontluikende liefde in een regen van meters bier

 

"Het gaat niet om de bestemming, maar om de reis ernaartoe"

 

Introweek was een boek die ik al heel lang op mijn TBR-list had staan en stond ook al heel lang op mijn e-reader om gelezen te worden. Toen ik zag dat er een paperback van zou komen was ik natuurlijk meteen dol enthousiast en wilde ik daar dus op wachten om hem te kunnen lezen. Toen de oproep kwam om mee te doen aan de blogbom van dit boek wist ik dus ook niet hoe snel ik mij moest aanmelden. Ik wilde dit boek lezen! 

 

Als je alleen al naar de cover kijkt trekt het meteen je aandacht. De vrolijke kleuren, de feestende personen en het bier op de cover zien er aantrekkelijk uit waardoor je het boek wel wilt oppakken om te kijken waar het verhaal over gaat, hoewel de cover en de titel al wel een beetje doen vermoeden dat het zou gaan om het studentenleven. of in elk geval feesten. 

 

Introweek is een heel leuk verhaal. Het verhaal bevat heerlijke humor waar je hard om moet lachen, mooie vriendschappen en genoeg romantiek en spanningen maar ook zeker de nodige emoties, het zal geen tranendal worden maar ik had toch zo af en toe wel een beetje waterige oogjes. 

 

"het moet hier vast ergens liggen, zegt hij en hij speurt nog een keer het wateroppervlak af. Ik zoek met hem mee. Een paar meter verderop trekt iets kabbelends mijn aandacht. Mijn bovenstukje. Met een snelle borstcrawl zwem ik ernaartoe en gris het ding uit het water voordat Tim ermee aan de haal gaat." 

 

Ik ben zelf niet zo bekend met het studentenleven of überhaupt niet met het  'zuipen tot het ochtend is' dat is zeg maar niet helemaal mijn ding. De keren dat ik dronken ben geweest is op 1 hand te tellen. Het studentenleven is goed  beschreven waardoor het tijdens het lezen voelde alsof ik zelf één van de
-dronken- studenten was die mee deed aan alle ludieke drankspelletjes met de meest originele namen (bestaan die spellen echt!?) Heb ik het leven van een student toch nog een beetje mogen ervaren. 

 

Het verhaal wordt afwisselend verteld door Kit & Tim. De hoofdstukken zijn kort waardoor je lekker in het verhaal zit en door de heerlijke en luchtige schrijfstijl en humor die het boek bezit is het moeilijk om weg te leggen. 

 

"Hij is zo-zo: Niet te knap, maar ook niet lelijk, net een Volkswagen Polo: Niet sneu genoeg om te worden uitgelachen, maar ook niet stoer genoeg om een Golf te zijn."

 

Al met al is introweek een heerlijke feelgood. Luchtig, humoristisch maar ook serieus. Een boek waar je niet teveel bij hoeft na te denken en terug kunt keren naar je studententijd. Introweek is dan ook zeker een aanrader. Ik heb er in elk geval van genoten. 

 

Bedankt Zomer&Keuning voor dit recensie exemplaar en dat ik mee mocht doen aan de blogbom.

 

Hoeveel sterren geef ik dit boek?

★★★

 

Wil je introweek ook graag lezen?

 

Titel: Introweek
Serie: Dit boek is geen onderdeel van een serie
Auteur: Anja Janssen 
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Zomer en Keuning
Aantal pagina’s: 288
ISBN: 9789020548495
Prijs: 15,-
Uitgave: Februari 2022
Uitvoering: Paperback & Ebook

 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb