Chantal Claassen - Briefpost

Gepubliceerd op 25 februari 2022 om 06:00

BLOGTOUR

Waar gaat het boek over?

 

Na haar studie is Kaat blijven hangen bij haar bijbaan in de beachclub. Als ze bevriend raakt met Oliver, een van de klanten,
vertelt hij dat het niet goed gaat tussen hem en zijn vriendin Liv. Hij probeert de relatie te redden met gedichten en liefdesbrieven die bol staan van de clichés. Kaat schiet direct in de actiestand. In het geheim herschrijft ze Olivers liefdesbrieven aan Liv. Met succes: de relatie tussen die twee bloeit weer op. Maar Kaat raakt in de war als ze jaloezie voelt; dit was toch juist wat ze wilde?

 

'Briefpost' is het het tweede deel van de succesvolle feelgoodserie Beachclub Esperanza van Chantal Claassen. Eerder verscheen 'Flessenpost'.

 

Wat vond ik ervan?

 

Nadat ik vorig jaar flessenpost had gelezen zat ik met smart te wachten op het tweede deel, briefpost. Toen ik dan ook de oproep bij Z&K voorbij zag komen dat ze bloggers zochten voor de blogtour van briefpost heb ik me dan ook snel aangemeld. Ik wilde dit boek zo graag lezen. 

 

“’Poes? Zei hij echt “poes”?’ Zichtbaar geschokt zet Oliver zijn kopje terug op de schotel en kijkt beurtelings van zijn buurman naar mij. ‘Wát een hond’”

 

En vandaag is dan ook eindelijk de dag dat de paperback van briefpost uit is. Het e-book en luisterboek waren begin deze week al verschenen maar de paperback moest nog even op zich laten wachten door het gebrek aan papier. Maar hij is er! 

 

“Op het moment dat ik op het punt sta met gemende gevoelens het Word-document te verwijderen, denk ik terug aan de tijd met Ruben. Iedere keer dat de gedachte aan hem weer opduikt, analyseer ik de laatste fase van onze relatie. Ik kan mezelf nog steeds voor mijn hoofd slaan. Keer op keer stel ik mezelf de vraag hoe ik zo stom kon zijn en niet luisterde naar mijn onderbuikgevoel.”

 

Met het onstuimige week van de afgelopen week vol met regen, de harde wind van Dudley, Eunice & Franklin was het heerlijk om je weer even in een heerlijk zomers boek te wanen aan het strand met hoge temperaturen en om weer terug te zijn in beachclub Esperanza. 

 

Briefpost begint al gelijk goed en je zit meteen in het verhaal. Dankzij de korte hoofdstukken en de fijne schrijfstijl van Chantal vlieg je letterlijk door de hoofdstukken heen en is het boek voor je het weet alweer uit, het verhaal is realistisch en beeldend geschreven waardoor je je helemaal kunt verplaatsen in Kaat. Er kwamen weer wat personages terug uit flessenpost wat heel leuk was, alsof je je oude vrienden weer zag maar er waren ook zeker nieuwe personages die goed waren uitgewerkt 

 

“Een schorre studentenstem haalt me terug in het hier en nu. Als ik me omdraai zie ik vier kerels, ik schat hen begin twintig, een paar jaar jonger dan ik ben, neerstrijken aan een tafel. De rossige knul, een Ed Sheeran lookalike, werpt een wellustige blik op Sunee. Het puntje van zijn tong glipt tussen zijn brede lippen door en hij geeft zijn buurman een por. Doorgewinterde femme fatale als ze is, geeft Sunee geen sjoege om hun aandachttrekkerij”

 

Het verhaal bevat best wat heftige emoties en verhaallijnen waardoor en er zaten wel wat stukken tussen waar ik het niet meer bij droog kon houden maar het verhaal heeft een goede balans tussen luchtigheid en serieuze onderwerpen waardoor je naast de tissues ook nog kunt lachen. 

 

“Ik sla de tap dicht en strijk het bier af. Met mijn heup duw ik Sunee opzij. ‘Hup, aan de kant. Straks heb ik nog een aanklacht voor slechte bediening aan mijn broek hangen. Die “Zeus” van jou heeft er het humeur voor’”

 

Hoewel ik Flessenpost beter vond dan Briefpost heb ik toch enorm van dit verhaal genoten en is het zeker een aanrader om te lezen op een heerlijk zomerse dag of een regenachtige dag als je behoefte hebt aan wat zon. 

 

Vergeet ook niet de andere recensies te lezen van de bloggers van deze blogtour. 

 

Bedankt zomer & keuning voor dit recensie exemplaar en dat ik mee mocht doen met deze blogtour. 

 

Hoeveel sterren geef ik dit boek?

★★★

 

Wil je briefpost ook graag lezen?

 

Titel: Briefpost
Serie: Dit boek is het tweede deel van de Beachclub Esperanza 
Auteur: Chantal Claassen 
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Zomer en Keuning
Aantal pagina’s: 256
ISBN: 9789020539349
Prijs: 15,- 
Uitgave: Februari 2022
Uitvoering: Paperback, ebook & luisterboek

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.