Rebecca Yarros - Wat we achterlaten

Gepubliceerd op 29 december 2021 om 17:04

Waar gaat het boek over?

 

Georgia, de hoofpersoon in 'Wat we achterlaten' van Rebecca Yarros, moet helemaal opnieuw beginnen na haar scheiding: ze is haar huis in New York, haar vrienden en haar trots kwijt. Terug in Colorado ontmoet ze de arrogante bestsellerauteur Noah Harrison, die is gevraagd om de onvoltooide roman van haar overgrootmoeder Scarlett Stanton – een literair icoon – af te ronden. Met tegenzin gaat Georgia met hem aan het werk. Als Noah en Georgia een doos met brieven vinden, begrijpen ze waarom Scarlett het boek nooit heeft afgerond.

Rebecca Yarros is een meester in het schrijven van emotionele verhalen met een diepe laag, die toch warm en feelgood blijven. Dat is ook het geval voor 'Wat we achterlaten'. Eerder verschenen van haar hand de Renegades- en Flight & Glory-series, en de standalones 'De laatste brief' en 'De kleur van Colorado'.


Wat vond ik ervan?

 

Wat er achterlaten is een boek boordevol liefde. Ontmoetingen leiden tot haat, haat lijdt tot aantrekkingskracht en uit aantrekkingskracht ontstaat hartverwarmende liefde.

 

"Dit is niet ons einde. Mijn hart zal altijd bij jou blijven, waar we ook zijn. Tijd en afstand zijn slechts ongemakken voor een liefde als de onze. Of het nu dagen, maanden of zelfs jaren duurt, ik zal wachten. Wij zullen wachten. Je kunt me vinden waar de rivier om de wiegende populieren buigt, precies zoals we beiden droomden, wachtend met degene van wie we houden. Het maakt me kapot je te moeten verlaten maar voor jou doe ik het. Ik zal ons veilig houden. Ik wacht op je iedere seconde, ieder uur, iedere dag voor de rest van mijn leven, en als dat niet genoeg is, dan tot in de eeuwigheid, want dat is precies hoelang ik van je zal houden."

 

Hoewel ik in het begin wat moeite had om in het verhaal te komen. Niet omdat het verhaal niet mooi of goed was maar vooral omdat de hoofdstukken zo lang waren dat er geen einde aan leek te komen. Het verhaal daar in tegen was echt prachtig. Eenmaal over de helft van het verhaal zat ik er ook helemaal in en was het ook met moeite weg te leggen. Ondanks dat de eerste helft heel moeizaam ging en ik daar echt wel even de tijd voor heb moeten nemen ging de tweede helft als een speer en was het ook heel snel uit. 

 

"Ik kon nog steeds moeilijke dingen. Oma was weg, Damian had me verraden en mam had me wederom verlaten, maar ik was er nog steeds. Nog steeds klimmend."

 

In het verhaal wisselen heden en verleden elkaar af.
Het verleden, d
eze hoofdstukken worden vertelt door overgroot oma Scarlett en overgroot opa Jameson en speelt zich af rond de jaren 40 tijdens de oorlog waar beide op hun manier strijden. 

En het heden, deze hoofdstukken worden vertelt door Georgia en Noah. Noah werkt aan de onvoltooide roman van Scarlett, de overgroot oma van Georgia. Het voltooien van de roman gaat niet altijd even vlekkeloos en brengt soms wat problemen met zich mee. 

 

"Hij bracht zijn hand omhoog en nam haar kin tussen zijn duim en wijsvinger. 'Nooit. Ik wist dat ik een geluksvogel was als ik ook maar een kans bij je kreeg, dus ik dacht dat ik die maar beter de moeite waard kon maken." 


Hoewel het een leuke toevoeging aan het verhaal is dat het heden en het verleden zich met elkaar afwisselen vond ik het soms ook wel wat lastig. Zeker als je net lekker diep in het verhaal zit, het hoofdstuk eindigt en je weer terug bent bij een andere verhaallijn, maar dankzij de brieven die je leest in de hoofdstukken van Noah & Georgia maakt dat het verhaal een geheel wordt. Zeker de hoofdstukken van Scarlett & Jameson vond ik erg boeiend en interessant en na een hoofdstuk zat je vooral met heel veel vragen. Gelukkig blijf je niet met onbeantwoorde vragen op het einde zitten. 

 

Dit boek is een grote rollercoaster aan emoties. Hoewel ik dit niet haar beste boek vond heb ik toch enorm genoten van het verhaal. Het boek zit goed in elkaar en de verhaallijnen komen op een onwijs mooie manier samen. 

Al met al een dikke aanrader. 

 

Bedankt zomer en keuning voor dit recensie exemplaar. 

 

Hoeveel sterren geef ik dit boek?

★★★

 

Wil je wat we achterlaten ook graag lezen?

 

Titel: Wat we achterlaten 
Serie: Dit boek is geen onderdeel van een serie
Auteur: Rebecca Yarros
Genre: Romance / new adult 
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 512
ISBN: 9789020544800
Prijs: 17,50
Uitgave: November 2021
Uitvoering: Paperback, ebook en luisterboek

 

 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.