Tamara Haagmans - Uit onverwachte hoek

Gepubliceerd op 6 juli 2022 om 06:00

Waar gaat het boek over?

 

Holly heeft de leukste baan van de wereld, maar wanneer ze verliefd wordt, besluit ze daarover te liegen… Van de auteur van De mooiste dag van je leven en Plankenkoorts!

In Uit onverwachte hoek van Tamara Haagmans is Holly een succesvolle fotograaf met een missie: ze wil alleen eerlijke en mooie foto’s maken als tegenhanger van de paparazzifoto’s die levens kapotmaken.

Holly kan het weten, twaalf jaar geleden heeft ze zelf een levensverwoestende foto verkocht en hoewel haar geld en roem werden beloofd, hield ze er alleen een bittere nasmaak en een verpeste reputatie aan over… Wanneer ze door een invalklus in contact komt met Milan, klikt het meteen. Algauw komen er gevoelens in het spel, maar als Milan vertelt dat zijn jeugd is verpest door zijn beroemde vader en hij een hekel heeft aan de showbizzwereld, zwijgt Holly over haar carrière. Maar waarom, ze is toch trots op wat ze doet? Net als Holly besluit eerlijk te zijn, komt ze erachter dat haar carrière niet het enige is wat tussen hen in staat…Weet Holly haar verleden achter zich te laten?

Met haar luchtige maar ook rake stijl heeft Tamara opnieuw een ontroerende en hartverwarmende feelgoodroman geschreven, heerlijk voor op een zomerse dag!

 

Wat vond ik ervan?

 

Laat ik maar meteen met mijn neus in huis vallen.. uit onverwachte hoek is één van de betere feelgood boeken al dan niet de beste die ik de afgelopen tijd gelezen heb.

 

"Pas je wel op dat je het luik ook weer dicht doet, zodat mijn personeel en niet doorheen valt en op mijn bed terecht komt met een dienblad vol lasagne"

 

Uit onverwachte hoek laat je lachen om de heerlijke humor maar het laat je ook huilen, het verhaal van Milan brak mijn hart. Het verhaal van zijn moeder, de band met zijn vader en zijn gevoelens, zijn emoties kwamen hard bij mij binnen en wilde mij maar niet loslaten, tot op de dag van vandaag denk ik nog steeds aan Milan en zijn verhaal.

 

"Geconcentreerd en een beetje door mijn knieën gezakt. Het puntje van mijn tong uit mijn mond. Het doet me denken aan de hond die mijn ouders vroeger hadden. Geen charmant beeldpunt maar het gaat gelukkig niet om de foto's die Vic heeft gemaakt"

 

De schrijfstijl was zoals we van Tamara gewend zijn weer heerlijk. Boordevol humor en makkelijk te lezen maar ook realistisch, je voelt tijdens het lezen een band ontstaan met de personages. Dit is een verhaal die je uit wilt lezen en je niet weg kunt leggen maar tegelijkertijd zo langzaam mogelijk willen lezen omdat je niet wilt dat het verhaal eindigt.

 

De onderwerpen zijn zo leuk, bijzonder en emotioneel en door het lezen van dit verhaal heb je zin om je fotocamera uit het stof te trekken, naar Valkenburg te gaan om van de rodelbaan af te gaan en op de eerste de beste boot te springen die je tegenkomt om op het 'sterrendek' te zitten.

 

"En breek me vooral de bek niet open over hoe jij hier zit, met je chagrijnige gezicht. Je zit om de tien minuten te zuchten en soms kijk je naar buiten alsof je de hoofdrol speelt in een romantische comedy. Niet als stoere prins, maar het prinsesje in de toren dat smachtend naar buiten kijkt, omdat ze wacht op haar grote liefde"

 

Al met al in uit onverwachte hoek dus een dikke aanrader. Bedankt LS dat ik dit exemplaar van jullie mocht ontvangen.

 

Hoeveel sterren geef ik dit boek?

★★★

 

Wil je uit onverwachte hoek ook graag lezen?
Uit onverwachte hoek van Tamara Haagmans is verkrijgbaar in alle (online) boekhandels als paperback en ebook.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.