Angelique Haak - Het verkeerde meisje

Gepubliceerd op 6 juli 2022 om 16:40

Waar gaat het boek over?

 

Juiste tijd, juiste plaats. Toch ging het gruwelijk verkeerd… Op een ochtend wordt Amelie van haar fiets getrokken door een man met een angstaanjagend masker op. Hij sluit haar op in een donkere ruimte. Amelie snapt niet waarom de ontvoerder juist háár moest hebben. Is het hem te doen om losgeld van haar rijke vader? Speelt haar dubieuze bijna ex-echtgenoot Vince een rol in het geheel? Of heeft haar ontvoerder zich vergist en is zij simpelweg het verkeerde meisje?

 

Wat vond ik ervan?

 

Angelique Haak zet met het het verkeerde meisje een ijzersterke psychologische thriller neer. Het verhaal zat goed in elkaar. Las lekker vlot weg, had fijne korte hoofdstukken en had boeiende personages.

 

"Ik was op de juiste tijd op de juiste plaats! Ik moest daar zijn om op tijd op mijn werk te komen en het was de route die ik altijd nam. Ik hóórde daar te zijn"

 

Amelie en Robin nemen je moeiteloos mee in hun verhaal. Zeker in het eerste deel waar beide perspectieven hun verhaal vertellen krijg je soms zelf een beetje medelijden met het leven die Robin vroeger heeft geleefd maar dat is dan alleen het eerste deel, daar is verder in het verhaal zeker geen sprake meer van.

 

"Overigens, dit is ook weer een belangrijk detail, mocht het je ontgaan: Ik voelde me als kind al niet schuldig als ik iemand pijn deed, ik was alleen bang om gepakt te worden - een duidelijk kenmerk van een antisociale persoonlijkheidsstoornis"

 

Het verkeerde meisje is één groot psychologisch spel.. want wie is nou precies de dader. Is het haar beste vriendin Lianne, haar ex-man Vince of was ze toch het verkeerde meisje op de verkeerde plaats?

 

Na het lezen van dit verhaal was ik zo in de war door het einde, ik kon er niet over uit.. had ik iets gemist? Ik was in staat om het boek opnieuw te lezen, maar wauw dit einde was zo onverwachts, verrassend en goed

 

"Het is niet jouw schuld dat ik teleurgesteld in je ben. Het is mijn schuld dat ik te veel van je hebt verwacht"

 

Al met al is het verkeerde meisje een fantastische psychologische thriller waar ik net als andere de Netflix original al voor me zie. Een boek die je zeker zou moeten lezen.

 

Bedankt Crime Compangie voor dit recensie exemplaar.

 

Hoeveel sterren geef ik dit boek?

★★★

 

Wil je het verkeerde meisje ook graag lezen?
Het verkeerde meisje van Angelique haak is verkrijgbaar in alle (online) boekhandels als paperback en ebook.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.