Julie Johnson - De zilveren kroon / Forbidden Royals 1

Gepubliceerd op 30 oktober 2021 om 08:56

BLOGTOUR

Waar gaat het boek over?

 

‘De zilveren kroon’ is het eerste deel van de spannende en verslavende Forbidden Royals-trilogie van Julie Johnson. Voor de lezers van De Royals-serie van Erin Watt!

De twintigjarige Emilia is een heel normale student, maar op een dag staat haar hele leven op z’n kop. Als de koninklijke familie van het koninkrijk Constantië omkomt, staat de troonopvolging op het spel. Emilia’s vader wordt tot koning gekroond en Emilia wordt als zijn onwettige dochter opeens de kroonprinses van het land. Haar nieuwe leven in het paleis zou een sprookje kunnen zijn, maar Emilia merkt al snel dat er veel intriges en machtsspelletjes op de achtergrond spelen. Carter Thorne, de zoon van haar stiefmoeder, moet niets van haar weten. Maar Emilia is niet van plan zich door wie dan ook in de hoek te laten plaatsen, ook niet door Carter, die haar hart sneller laat kloppen… ‘De zilveren kroon’ is het eerste deel van de Forbidden Royals-serie. Lees ook ‘De gouden troon’ en ‘Het diamanten koninkrijk’ in deze serie. Voor alle fans van ‘The Princess Diaries’ en ‘Game of Thrones’.


Wat vond ik ervan?

 

Er was eens... 

 

Het is weer tijd voor een blogtour! en dit keer met de zilveren kroon, het eerste deel van de forbidden-royals trilogie van Julie Johnson. En wat heb ik genoten van het eerste deel. Dit eerste deel is een goede mix met humor, spanningen en heel veel drama. 

 

𝒉𝒐𝒖𝒅 𝒎𝒆 𝒗𝒂𝒔𝒕.
𝒉𝒐𝒖𝒅 𝒎𝒆 𝒃𝒊𝒋𝒆𝒆𝒏.
𝒉𝒐𝒖𝒅 𝒎𝒆 𝒗𝒂𝒔𝒕 𝒕𝒐𝒕 𝒅𝒆𝒛𝒆 𝒏𝒂𝒄𝒉𝒕𝒎𝒆𝒓𝒓𝒊𝒆 𝒗𝒐𝒐𝒓𝒃𝒊𝒋 𝒊𝒔.
𝒉𝒐𝒖𝒅 𝒎𝒆 𝒗𝒂𝒔𝒕 𝒂𝒍𝒔𝒐𝒇 𝒋𝒆 𝒎𝒆 𝒏𝒊𝒆𝒕 𝒛𝒖𝒍𝒕 𝒍𝒂𝒕𝒆𝒏 𝒈𝒂𝒂𝒏.

 

Het verhaal begint eigenlijk al gelijk goed door dat de proloog op een leuke en humoristische manier geschreven is. Daardoor pakt het verhaal je eigenlijk al direct en is de enige optie nog om door te lezen. Want vanaf dat moment is de zilveren kroon niet meer weg te leggen en leest het heerlijk vlot weg. De fijne schrijfstijl die met vooral heel veel humor en luchtigheid beschreven is en de korte hoofdstukken maakt het een heel fijn eerste deel. Echter mocht het verhaal van mij wel iets langer duren. Ik vond hem net iets te kort. Maar gelukkig hebben wel nog 2 delen te gaan.

 

De personages zijn heel fijn en interessant. Met name Carter, zijn zusje Chloe en hun moeder Octavia. Carter en Chloe zijn in het eerste deel vrij veel aan bod gekomen maar ze hebben mij goed weten te boeien en zou dan ook wel meer van ze te weten willen komen. Hun moeder is nog wat op de achtergrond gebleven en kwam vooral als de gemene stiefmoeder langs, maar ben benieuwd wat zij nog meer te bieden heeft en wat haar heeft gemaakt tot wat ze nu is. Emilia heeft mijn hart gestolen, wat heb ik om haar moeten lachen en wat had ik met haar te doen. Van een normaal leventje als student naar een kroonprinses en dan ook nog naar de prinsessenschool moeten en verplicht uren jurken passen met haar gemene stiefmoeder. 

 

𝒛𝒆𝒍𝒇𝒔 𝒊𝒏 𝒉𝒆𝒕 𝒛𝒘𝒂𝒌𝒌𝒆 𝒍𝒊𝒄𝒉𝒕 𝒗𝒂𝒏 𝒅𝒆 𝒂𝒖𝒕𝒐 𝒌𝒂𝒏 𝒊𝒌 𝒛𝒊𝒆𝒏 𝒅𝒂𝒕 𝒅𝒊𝒕 𝒆𝒆𝒏 𝒃𝒆𝒍𝒂𝒄𝒉𝒆𝒍𝒊𝒋𝒌 𝒂𝒂𝒏𝒕𝒓𝒆𝒌𝒌𝒆𝒍𝒊𝒋𝒌𝒆 𝒎𝒂𝒏 𝒊𝒔. 𝒊𝒌 𝒘𝒆𝒆𝒕 𝒏𝒊𝒆𝒕 𝒘𝒂𝒕 𝒉𝒊𝒋 𝒉𝒊𝒆𝒓 𝒃𝒊𝒋 𝒎𝒊𝒋 𝒅𝒐𝒆𝒕, 𝒎𝒂𝒂𝒓 𝒉𝒊𝒋 𝒛𝒊𝒆𝒕 𝒆𝒓𝒖𝒊𝒕 𝒂𝒍𝒔𝒐𝒇 𝒉𝒊𝒋 𝒛𝒐 𝒗𝒂𝒏 𝒆𝒆𝒏 𝒇𝒊𝒍𝒎𝒔𝒆𝒕 𝒌𝒐𝒎𝒕. 𝒗𝒊𝒋𝒇𝒕𝒊𝒈 𝒕𝒊𝒏𝒕𝒆𝒏 𝒈𝒓𝒊𝒋𝒔 𝒈𝒆𝒘𝒆𝒍𝒅𝒊𝒈-𝒏𝒖-𝒊𝒔-𝒎𝒊𝒋𝒏-𝒔𝒍𝒊𝒑𝒋𝒆-𝒏𝒂𝒕. - 𝒆𝒎𝒊𝒍𝒊𝒂

 

Door de -seksuele-spanning tussen Emilia en Carter die eigenlijk het hele verhaal wel door gaat vind ik de forbidden-royals serie toch meer een new adult dan een romance & fantasie zoals de serie wordt weggezet. 

 

En het einde! dat was een beste cliffhanger die ik echt niet zag aankomen en ben dan ook zeer benieuwd hoe dat allemaal gaat aflopen en hoe het verder moet in het paleis in Constantie. Ik ben dus ook heel benieuwd naar het tweede deel van de Forbidden-Royals serie, de gouden troon.

 

𝒐𝒗𝒆𝒓𝒅𝒂𝒂𝒅 𝒍𝒆𝒊𝒅𝒕 𝒕𝒐𝒕 𝒆𝒈𝒐ï𝒔𝒎𝒆. 𝒊𝒆𝒎𝒂𝒏𝒅 𝒅𝒆 𝒈𝒆𝒃𝒐𝒓𝒆𝒏 𝒊𝒔 𝒎𝒆𝒕 𝒏𝒊𝒆𝒕𝒔, 𝒛𝒂𝒍 𝒏𝒊𝒆𝒕𝒔 𝒏𝒂𝒍𝒂𝒕𝒆𝒏 𝒐𝒎 𝒆𝒆𝒏 𝒂𝒏𝒅𝒆𝒓 𝒕𝒆 𝒍𝒂𝒕𝒆𝒏 𝒔𝒍𝒂𝒈𝒆𝒏; 𝒊𝒆𝒎𝒂𝒏𝒅 𝒅𝒊𝒆 𝒈𝒆𝒃𝒐𝒓𝒆𝒏 𝒊𝒔 𝒎𝒆𝒕 𝒂𝒍𝒍𝒆𝒔, 𝒛𝒂𝒍 𝒆𝒓 𝒂𝒍𝒍𝒆𝒔 𝒂𝒂𝒏 𝒅𝒐𝒆𝒏 𝒐𝒎 𝒉𝒆𝒕 𝒗𝒐𝒐𝒓 𝒛𝒊𝒄𝒉𝒛𝒆𝒍𝒇 𝒕𝒆 𝒉𝒐𝒖𝒅𝒆𝒏.

 

Leuke toevoeging in het verhaal vind ik de afbeeldingen die aan het begin zijn toegevoegd. Het familiewapen, de troonopvolging en de familie stamboom. En  natuurlijk de afspeellijst, ik vind dat altijd leuk in boeken! en extra bonuspunten omdat ze een tekst van Taylor Swift heeft gebruikt in het verhaal. 

 

En dan die cover. Hij is echt zo mooi! ik ben er helemaal verliefd op. Die kleuren en dat mysterieuze tintje. Het is bijna jammer dat het boek alleen als e-book uit komt want hij zou geweldig staan in elke boekenkast. Toch?  

 

𝒋𝒊𝒋 𝒃𝒆𝒏𝒕 𝒎𝒊𝒔𝒔𝒄𝒉𝒊𝒆𝒏 𝒏𝒊𝒆𝒕 𝒊𝒏 𝒔𝒕𝒂𝒂𝒕 𝒊𝒆𝒕𝒔 𝒕𝒆 𝒈𝒆𝒗𝒆𝒏 𝒐𝒎 𝒊𝒆𝒎𝒂𝒏𝒅 𝒂𝒏𝒅𝒆𝒓𝒔 𝒅𝒂𝒏 𝒋𝒆𝒛𝒆𝒍𝒇, 𝒎𝒂𝒂𝒓 𝒊𝒌 𝒌𝒂𝒏 𝒅𝒂𝒕 𝒘𝒆𝒍. 𝒊𝒌 𝒈𝒆𝒆𝒇 𝒐𝒎 𝒎𝒆𝒏𝒔𝒆𝒏. 𝒆𝒏 𝒊𝒌 𝒃𝒆𝒏 𝒈𝒆𝒆𝒏 𝒛𝒘𝒂𝒌𝒌𝒆𝒍𝒊𝒏𝒈 𝒐𝒎𝒅𝒂𝒕 𝒊𝒌 𝒛𝒆 𝒏𝒊𝒆𝒕 𝒘𝒊𝒍 𝒂𝒄𝒉𝒕𝒆𝒓𝒍𝒂𝒕𝒆𝒏 

 

Al met al een heerlijk verhaal, vol humor, seksuele spanningen, spanningen onderling en heel veel drama! Perfect verhaal om tussendoor te lezen en heerlijk bij weg te zwijmelen. Het had wat langer gemogen maar gelukkig hebben we nog twee delen te gaan dus ik kan nog even lekker door zwijmelen. 

 

En ze leefden nog lang en gelukkig... of niet? 

Je leest het tijdens de blogtour van de gouden troon. De gouden troon is vanaf 11 november verkrijgbaar. 

 

 

Deze blog is onderdeel van de blogtour vanuit Zomer en Keuning met het eerste deel van de serie forbidden-royals, de zilveren kroon van Julie Johnson. Kijk vooral de aankomende dagen ook bij de rest van de bloggers om te zien wat hun van de zilveren kroon vonden. 

 

Bedankt zomer en keuning voor dit recensie-exemplaar en dat ik mee mocht doen aan de blogtour. 

 

 

Hoeveel sterren geef ik dit boek?

★★★

 

Wil je de zilveren kroon ook graag lezen?

 

Titel: De zilveren kroon 
Serie: Forbidden-royals 

Auteur: Julie Johnson

Genre: Romance / fantasie

Uitgeverij: Zomer en Keuning

Aantal pagina’s: 251

ISBN: 9789020543797

Uitgave: Oktober 2021

Uitvoering: Ebook 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb