Julie Johnson - De gouden troon / Forbidden Royals 2

Gepubliceerd op 13 november 2021 om 11:56

BLOGTOUR

Waar gaat het boek over?

 

‘De gouden troon’ is het tweede deel van de meeslepende Forbidden Royals-trilogie van Julie Johnson, een serie vol verbonden liefde, spanning en koninklijke intrige.

Twee maanden geleden was Emilia nog een heel normaal meisje met een heel normaal leven, maar dat is nu wel anders. Ze woont in een kasteel, draagt een kroon en is de enige troonopvolger in het koninkrijk Constantië. Naast de publieke aandacht en al haar nieuwe verplichtingen baren vooral haar familieleden en de intriges haar zorgen en er blijken vijanden van de koninklijke familie in het rijk te zijn. De situatie wordt er niet makkelijker op als een aantal mogelijke huwelijkskandidaten haar aandacht opeist. Bovendien is daar ook nog Carter – voor wie ze niets mag voelen, maar wiens aanwezigheid in het kasteel overal voelbaar is. ‘De gouden troon’ is het tweede deel is de verslavende Forbidden Royals-serie. Lees ook ‘Het diamanten rijk’, het bloedstollende slot van deze serie van Julie Johnson.

 

Wat vond ik ervan?

 

En, leefde ze nog lang en gelukkig? 

 

We gaan weer terug naar Constantie.

 

Bevat mogelijk spoilers van het eerste deel!! 

 

In het eerste deel leerde wij Amelia al kennen, die als enige erfgenaam de troon moest opvolgen. We leerde haar kennen samen met haar stiefbroer Carter waar zij een nogal intense seksuele aantrekkingskracht bij voelde. Haar bijzondere wiet rokende stiefzus Chloe. De gemene stiefmoeder Octavia en natuurlijk Linus, haar vader die er vandoor is gegaan toen Amelia nog niet eens geboren was. 

 

Het spijt me. Ik wist niet dat ik geacht werd te allen tijde een regenboog van positiviteit te zijn
 

 

Het tweede deel is dan eindelijk verschenen. Ik keek er echt naar uit om weer verder te mogen lezen in deze heerlijke serie. En heb weer net zo genoten van deel twee, de gouden troon als van het eerste deel de zilveren kroon. En het was weer een feestje om te lezen.

 

Het begin begon weer net als in de zilveren kroon met het familie wapen, en afbeelding van de troonopvolging en de stamboom en uiteraard kon de afspeellijst dit keer ook niet ontbreken dus die zit er ook weer bij. Wederom met Taylor Swift!

 

Ik staar naar de vrouw op het voetstuk.
Haar gezicht een masker van zelfbeheersing.
Haar ogen vol geheimen.
Verdrinkend in verdriet over alles wat ze is kwijtgeraakt.
Gehard door de verantwoordelijkheden die ze op zich heeft genomen.
Ze leidt met teugels die ze nauwelijks bevat.
Ze blijft in het zadel zonder bekwaamheid of zekerheid.
Een bezoedelde nalatenschap.
Een gouden troon.

 

Hoewel het in het eerste deel vooral heel veel broekplassen van het lachen was, was dit deel, de gouden troon toch wat serieuzer. Dit deel is Amelia iemand waar veel meisjes zich in zullen herkennen. De struggles van Amelia kwamen goed naar voren. De aanslag op haar vader Linus tijdens de kroning, waar het in het eerste deel mee eindigde heeft een grote impact op haar gemaakt en het prinsessen leven gaat haar ook nog steeds niet gemakkelijk af. Hoewel ik en het land haar fantastisch vinden blijft Amelia nog wat onzeker over het leven wat voor haar ligt.

 

Ik giechel bij mezelf en leun naar achteren op mijn ellebogen. Ik voel me vreemd. Alsof ik in een impressionistisch schilderij ben gestapt. Het is één grote pastelkleurige vlek van licht en geluid. Ik zit in een van Gogh

 

Amelia is een soort Rapunzel die is opgesloten in haar toren omdat ze wegens veiligheidsredenen het kasteel niet mag verlaten hierdoor sluit Amelia zich steeds meer af en sluit de personen die dichtbij haar staan buiten en trekt ze vooral op met haar paard Ginger. Amelia heeft het moeilijk met de situatie en het leven waar ze in terecht is gekomen. 

 

Ik miste in dit deel wel veel personages. Chloe, Carter, Octavia en Linus kwamen maar weinig voor en dat vond ik persoonlijk jammer. Ik miste ze wel echt. Chloe en Carter kwamen in de laatste hoofdstukken wel wat meer terug in het verhaal maar daarvoor eigenlijk nauwelijks. In dit deel draaide het echt om Amelia en haar prinsessenlijfwachten. 

 

Als ik nu aan de toekomst denk, zie ik niets van dat alles. Mijn toekomst is één dik, groot vraagteken met een kroontje erop. Maar toch werd het idee dat ik de prinses ben op een gegeven moment niet langer angstaanjagend en werd het niet helemaal rampzalig

 

Voor het derde deel hoop ik dat we een mooie combinatie krijgen van het eerste en tweede deel. De humor en het serieuze. Maar ik hoop ook echt dat Carter en Chloe weer wat meer in beeld komen. En natuurlijk Octavia want die heeft vast nog wel wat snode plannen liggen om het Amelia extra moeilijk te maken. Ik ben zo benieuwd hoe het verder gaat. Wat wederom was er weer een flinke cliffhanger op het eind van de gouden troon. 

 

Hoe het verder gaat lees je tijdens de blogtour van het diamanten rijk. Het derde deel van de forbidden royals trilogie is verkrijgbaar vanaf 25 november, mijn blog kun je lezen op zaterdag 27 november. 

 

 

Deze blog is onderdeel van de blogtour vanuit Zomer en Keuning met het tweede deel van de serie forbidden-royals, de gouden kroon van Julie Johnson. Kijk vooral de aankomende dagen ook bij de rest van de bloggers om te zien wat hun van de het tweede deel vonden.

Bedankt zomer en keuning voor dit recensie-exemplaar en dat ik mee mocht doen aan de blogtour.

 

 

Hoeveel sterren geef ik dit boek?

★★★

 

Wil je de gouden troon ook graag lezen?

 

Titel: De gouden troon
Serie: Forbidden-royals 
Auteur: Julie Johnson
Genre: Romance / fantasie
Uitgeverij: Zomer en Keuning
Aantal pagina’s: 251
ISBN: 9789020543827
Uitgave: November 2021
Uitvoering: Ebook 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.