Julie Johnson - Het diamanten rijk / Forbidden Royals 3

Gepubliceerd op 27 november 2021 om 10:00

BLOGTOUR

Waar gaat het boek over?

 

‘Het diamanten rijk’ is het bloedstollende slot van de Forbidden Royals-serie van Julie Johnson, een serie vol hartslagverhogende spanning, politieke intriges en meeslepende romantiek.

Na een grote tragische gebeurtenis is Emilia iets wat ze nooit had verwacht: de koningin van Constantië. Na een heftige aanval tegen de monarchie en het koninkrijk, het verlies van haar vader en het bedrog van mensen die ze dacht te kunnen vertrouwen, voelt Emilia zich meer alleen dan ooit. Ze zou het liefst vluchten – weg van de vragende blikken van het volk, de politieke problemen en vooral van de pijnlijke herinneringen aan Carter. Maar vluchten is geen optie, dus Emilia doet het enige wat ze kan doen: ze draagt haar kroon en een nepglimlach en gedraagt zich als de standvastige koningin die het land nodig heeft. Het ergste zal toch wel voorbij zijn? Maar niets lijkt minder waar, nu zelfs ook haar eigen leven op het spel staat… ‘Het diamanten rijk’ van Julie Johnson is het laatste deel van de indrukwekkende en verslavende Forbidden Royals-serie.

 

Wat vond ik ervan?

 

We gaan weer terug naar Constantië, voor de aller laatste keer neem ik jullie mee. In dit deel komen we er dan hopelijk eindelijk achter of ze nog lang en gelukkig leefde. 

 

Het gemis is een wond die nooit echt is genezen en dat ook nooit zal doen. Het weergalmt eindeloos in mij, een eeuwige pijn in mijn hart. Maar ik ben blij dat ik die pijn voel. Want het is het enige wat ik nog van hen over heb. Ik wil liever die wond en de pijn die erbij hoort, dan dat ik rondloop alsof ze nooit bestaan hebben. De diepste littekens op onze harten zijn de sporen van de mensen die ze hebben achtergelaten. Hoe krachtiger de liefde, hoe wreder het spoor dat het vanbinnen achterlaat. 

 

Bevat spoilers van de voorgaande delen. 

In het eerste deel leerde wij Amelia al kennen, die als enige erfgenaam de troon moest opvolgen. We leerde haar kennen samen met haar stiefbroer Carter waar zij een nogal intense seksuele aantrekkingskracht bij voelde. Haar bijzondere wiet rokende stiefzus Chloe. De gemene stiefmoeder Octavia en natuurlijk Linus, haar vader die er vandoor is gegaan toen Amelia nog niet eens geboren was. In het tweede deel zagen we de serieuzere kant van Amelia en haar struggles die zij heeft ten opzichte van de troonopvolging. Hoe zij is omgegaan met de vervelende gebeurtenissen en de cliffhanger, het overlijden van Koning Linus. 

Spoilers uit!

 

Stop. Je kunt nadenken over alle maars en was alsen en stel dats in de wereld; het verandert geen zier. Wat gebeurd is, is gebeurd. Je kunt jezelf niet eeuwig kwellen over het verleden. Niet als je verder wilt. 

 

Het begin begon weer net als de voorgaande delen met het familie wapen, en afbeelding van de troonopvolging en de stamboom en uiteraard kon de afspeellijst dit keer ook niet ontbreken dus die zit er ook weer bij. En het blijft zelfs met een derde deel een leuke toevoeging aan het verhaal. 

 

Deel drie is dan eindelijk verschenen, en helaas is dit ook alweer het laatste deel van deze heerlijke trilogie. Ik keek er echt naar uit om het laatste deel te mogen lezen. Want echt deze serie is zo leuk!  In mijn recensie van de gouden troon vertelde ik al dat ik hoopte dat deel drie een mooie combinatie zou worden van de eerste twee delen. De humor en het serieuze en natuurlijk hoopte ik dat we meer Carter en Chloe kregen, want die had ik in deel twee wel echt gemist en zelfs Octavia met haar snode plannen. Lees snel verder om te weten of mijn wensen gehoord zijn. 

 

Je vindt het niet leuk dat mensen stukjes van je afscheuren en ze vervangen door eigenschappen die ze zelf hebben bedacht? Pak jouw stukjes dan terug. Maak jezelf opnieuw. En als je klaar bent, gebruik dan meer dan nietjes en lijm. Zet jezelf  weer in elkaar met ijzer en bloed en steen. Iets wat zo krachtig is dat ze je nooit meer kunnen breken. 

 

Hoewel ik een beetje moeite had met de eerste paar hoofdstukken omdat ik er een beetje lastig in kon komen, las het daarna weer weg als vanouds en was die ook niet meer weg te leggen. De heerlijke schrijfstijl, de humor en alle drama in het verhaal en natuurlijk de fijne personages maken het echt een feestje om te lezen. Dit deel was wat langer als de vorige twee delen en de hoofdstukken waren daarom ook een stuk langer en dat was in het begin even wennen maar we hadden wel meer en langer om te kunnen genieten. 

 

En wauw, dit deel was weer zo goed! en vooral heel onverwachts. Er gebeurde dingen in Constantië die ik echt niet had zien aankomen. Het vorige deel draaide voornamelijk om de monarchie, dit deel draait het om gelijke rechten en een referendum waar Amelia zich met hart en ziel voor inzet tot groot ongenoegen van de inwoners van Constantië.. Als dat allemaal maar goed gaat...
En mijn wensen zijn gehoord hoor want er was in dit deel weer genoeg Carter & Chloe en zelfs Octavia had haar snode plannen klaar liggen. Er zat dus weer genoeg drama in om weer even vooruit te kunnen. 

 

Ik ben echt een beetje gaan houden van deze fantastische personages. Zeker Emilia heeft mijn hart gestolen omdat ik mijzelf wel een beetje in haar terug kan vinden. Maar zeker ook Chloe en Carter zijn twee fijne mensen. Ik vind het oprecht jammer dat dit alweer het laatste deel is. Ik had best nog wel meer willen lezen. 

 

Zijn harde mond raakt de mijne, zijn krachtige armen omsluiten me en daar, tegen zijn borst getrokken, opgaand in de kus van een man die ik meer liefheb dan het leven zelf, meer dan mijn land, meer dan mijn verleden, meer dan mijn toekomst...Ben ik voor het eerst in maanden... weer wie ik ben.
Geen koningin.
Geen revolutionair.
Geen slachtoffer met PTSD.
Geen bruid.
Geen wees.
Ik ben gewoon... mezelf.
En als ik in zijn armen lig...
Is dat genoeg.
Meer dan genoeg. 

 

En ze leefde nog lang en gelukkig.

 

Kortom, dit was echt een heel fijn deel en een fantastische trilogie. Deel drie was denk ik wel echt mijn favoriet. Dus ben je op zoek naar een leuke serie, die je laat broekplassen van het lachen, maar ook laat huilen en waar heel veel drama in zit en waar je van de personages gaat houden? Dan moet je de forbidden-royals trilogie zeker lezen! 

 

Deze blog is onderdeel van de blogtour vanuit Zomer en Keuning met het derde deel van de serie forbidden-royals, het diamanten rijk van Julie Johnson. Kijk vooral de aankomende dagen ook bij de rest van de bloggers om te zien wat hun van de het derde en laatste deel vonden.

Bedankt zomer en keuning voor dit recensie-exemplaar en dat ik mee mocht doen aan de blogtour.

 

 

Hoeveel sterren geef ik dit boek?

★★★

 

Wil je het diamanten rijk ook graag lezen?

 

Titel: Het diamanten rijk
Serie: Forbidden-royals 
Auteur: Julie Johnson
Genre: Romance / fantasie
Uitgeverij: Zomer en Keuning
Aantal pagina’s: 401
ISBN: 9789020543858
Prijs: 9,99
Uitgave: November 2021
Uitvoering: Ebook 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb