Hetty Kleinloog - Nachtwerk / Kauffmann 2

Gepubliceerd op 4 december 2021 om 12:14

Waar gaat het boek over?

 

De tweelingzussen Lisa en Kat Kauffmann zijn eigenaar van een bedrijfsrecherchebureau in hartje Amsterdam. Waar Lisa – opgeleid aan de politieacademie – de regels volgt, kleurt Kat – van origine journalist – nogal eens buiten de lijntjes. Hoewel hun gespannen relatie een soepele samenwerking in de weg staat, blijken ze juist door hun zussenband de meest ingewikkelde misdrijven op te kunnen lossen. Als verzorger Arthur Korenman ’s ochtends vroeg dood in het olifantenverblijf wordt aangetroffen, schakelt de directeur van Artis Kauffmann & Kauffmann Bedrijfsrecherche in. Lisa en Kat Kauffmann ontdekken al snel dat Korenman op het spoor was van diefstal en illegale handel in exotische dieren. Maar wat heeft een agressieve olifantenbul daarmee te maken? Terwijl Lisa zich vol op de zaak stort, wordt Kat afgeleid door een datingfraude waar haar buurman Harrie slachtoffer van is. Volgens Lisa besteedt Kat daar veel te veel energie en tijd aan – hun bedrijf verdient er immers geen cent mee – en de irritaties tussen de tweelingzussen lopen hoog op. Wanneer in de dierentuin opnieuw een dode valt, is duidelijk dat ze te maken hebben met een dader die nergens voor terugdeinst. Lisa zal de hulp van Kat hard nodig hebben, maar komt die nog op tijd? 


Wat vond ik ervan?

 

Na het lezen van het eerste deel wilde ik meteen doorlezen met 'nachtwerk' want wat is dit een steen goede serie. De band tussen de zussen, de misdrijven, de schrijfstijl, de actualiteit, de humor en de personages en alles om het verhaal heen maakt het zo leuk om dit boek te mogen lezen. 

 

Wanneer houd je eens op met je met andere te vergelijken? Je bent goed zoals je bent. Accepteer jezelf toch eens een keer. Ieder mens heeft kwaliteiten en kwetsbaarheden, dat maakt ons mens. Ik houd net zoveel van jou als van je zus en broertje. Tranen prikken in haar ogen. Nu niet huilen. Als ze gaat janken is ze twaalf jaar in plaats van twaalf minuten jonger dan een volwassen vrouw van vierendertig. 

 

De zusjes Lisa & Kat runnen samen een bedrijfsrecherchebureau Kauffmann & Kauffmann in hartje Amsterdam, wanneer je Amsterdam een beetje kent zul je veel dingen herkennen. Hoewel Lisa & Kat tweeling zijn, zijn ze ook totaal verschillend van elkaar. Waar Kat nog al eens buiten de lijntjes kleurt en zich niet altijd maar aan de regels van de wet weet te houden is Lisa juist het tegenovergestelde van haar 12 minuten jongere zusje Kat. Lisa wilt alles perfect en volgens de regels doen. Dit botst nog wel eens tussen de zusjes en staat hun samenwerking in de weg. Toch weten ze met hun eigen verschillende kwaliteiten en eigenschappen de oplossingen van de misdrijven tot een succes te brengen.

 

Nachtwerk speelde zich grotendeels af in de bekende dierentuin Artis in Amsterdam. Super leuk dat deze locatie is gebruikt voor een thriller. Zeker als je bedenkt dat een dierentuin toch iets gezelligs is, een leuk dagje uit met het hele gezin, maar ook in Artis kunnen dingen gebeuren. Zoals iemand dood vinden tussen de olifanten. Het gevoel van Artis werd goed beschreven waardoor je zelf het gevoel had dat je door de dierentuin liep. Ik ben zelf ook wel eens in Artis geweest maar ik weet niet of ik daar, na het lezen van dit boek ooit nog rond kan lopen zoals vroeger. 

 

De schrijfstijl is heel fijn en heel vlot geschreven. Het boek bevat een hoop humor en de band tussen de zussen is goed beschreven. Net als het eerste deel las dit boek weer ongelofelijk snel weg. Maar aan het einde wachten nog een leuke verrassing! Volgend jaar kunnen we weer genieten van de zusjes Kauffmann met deel 3. Ik kan nu al niet wachten. Ik ben nog niet klaar met deze zusjes en wil nog zoveel meer van ze lezen. Je sluit ze vanaf de eerste pagina van 'de zusjes' al in je hart en je kan ze niet meer los laten.

 

Bedankt Marmer voor dit recensie exemplaar! 

Hoeveel sterren geef ik dit boek?

★★★

 

Wil je nachtwerk ook graag lezen?

 

Titel: Nachtwerk
Serie: Kauffmann en Kauffmann 
Auteur: Hetty Kleinloog
Genre: Thriller
Uitgeverij: Marmer
Aantal pagina’s: 256
ISBN: 9789460684746
Prijs: 15,-
Uitgave: November 2021 
Uitvoering: Paperback

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.